Gecertificeerd PSO-adviseur

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen en is bedacht door TNO. Het is een instrument om meetbaar en zichtbaar te maken welke organisaties zich meer dan gemiddeld inzetten om kwetsbare groepen duurzaam aan het werk te krijgen en te houden.

Er zijn steeds meer werkgevers die het belangrijk vinden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, vanuit verschillende motieven en dit ook aantoonbaar willen maken.
PSO

Voor AW Groep in Lisse heb ik in december 2018 de PSO-trede 3 (hoogste trede) behaald. Dit certificaat wordt door de overheid steeds meer erkend en gewaardeerd bij opdrachten en aanbestedingen. Het kan daadwerkelijk het verschil maken of een opdracht of aanbesteding wel of niet gegund wordt. Vaak levert het aanzienlijke kortingen op de Social Return verplichting op.

Veel bedrijven willen wel gaan voor het PSO-certificaat maar weten niet hoe ze het moeten aanpakken of hebben er geen mankracht voor.

Door PSO-NL ben ik gecertificeerd als PSO-adviseur en kunt u mij ook vinden op hun site https://www.pso-nederland.nl

Inmiddels heb ik veel meer organisaties geholpen bij het behalen van een PSO-certificaat. Zelfs organisaties die bovenop trede 3 het 30+ certificaat hebben verkregen. De 30+ staat voor bedrijven waarvan het personeel uit 30% medewerkers bestaat die met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn ingestroomd! Een mooi voorbeeld hiervan is Social Impact Maker. Een organisatie die (ex)gedetineerden met succes opleidt tot o.a. koffiebrander, barista of bakker! Echt werk en een inkomen maakt het verschil voor deze mannen en vrouwen om ze voorgoed op het rechte pad te houden.

Bent u benieuwd wat het PSO certificaat voor uw organisatie kan opleveren, wacht dan niet langer en neem contact met mij op om dit te bespreken.