HR-advies

Human Resources (HR) oftewel Personeelszaken blijft me ook nog steeds ontzettend boeien. Door mijn jarenlange ervaring kan ik hierin van alles betekenen voor kleine of middelgrote bedrijven die geen ruimte hebben voor een vaste HR-medewerker, maar wel behoefte hebben aan HR-advies en/of HR-ondersteuning.

Voor het gehele brede pakket van HR ben ik in te zetten, zoals:

Werving en Selectie

Het werven en selecteren van de juiste medewerker op de juiste plek is een tijdrovende bezigheid, maar ontzettend belangrijk. Het is een vak apart om binnen 1 à 2 uur de meest geschikte kandidaat te selecteren voor het bedrijf en de functie. Door ervaring, deskundigheid en doortastendheid weet ik de goede match te maken. Het is inmiddels voor mij een gegeven dat als er aan de voorkant veel aandacht besteed wordt aan een kandidaat, de kans op een duurzame arbeidsrelatie heel groot is.

Arbeidsrechtelijke zaken

Iedere werkgever streeft ernaar om geen arbeidsrechtelijke zaken te krijgen. Het is echter bijna onmogelijk om het voor alle medewerkers goed te doen. Als HR-adviseur kun je zelf veel oppakken en/of oplossen voordat het een rechtszaak gaat worden. Arbeidsrecht is één van mijn specialiteiten. De praktijk en het volgen van een leergang arbeidsrecht hebben veel opgebracht.

Arbeidsvoorwaarden / CAO / Bedrijfsreglement

Aan kleine of middelgrote bedrijven die hulp nodig hebben bij het opstellen van arbeidsvoorwaarden, het interpreteren van de cao of het opstellen van een bedrijfsreglement bied ik mijn diensten aan. Ik heb kennis van verschillende cao’s en weet hoe ik deze moet lezen en uitleggen aan medewerkers.

Functionering / Ontwikkeling / Opleidingen

Aandacht en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen zorgt ervoor dat medewerkers zich verbinden aan een bedrijf. In een POP (Persoonlijk Ontwikkeling Plan) gesprek komen functioneren, ontwikkelen en opleidingen op een positieve manier aan de orde. Ik kan met een objectieve blik uw bedrijf ontlasten door deze gesprekken te houden en in kaart te brengen waar knelpunten en/of kansen liggen m.b.t. de medewerker.

Personeelsbeleid

Kleine ondernemingen die groeien krijgen op een gegeven moment behoefte om het personeelsbeleid vast te leggen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld opleidingsbeleid, reiskostenvergoedingen, telefoonbeleid, verzuimbeleid, arbobeleid, etc. Ik heb ruime ervaring in het maken van personeelsbeleid.

Verzuim/Re-integratie-/Loopbaancoach

Het naleven van de Wet Verbetering Poortwachter is voor veel kleine organisaties een moeilijke opgave. Verzuim is ook één van mijn specialisaties. Uw bedrijf kan mij inzetten om het verzuimbeleid te maken en/of uit te voeren. Bij verschillende organisaties heb ik beleid ingevoerd waardoor het verzuimcijfer aanzienlijk is gedaald. Aandacht geven aan medewerkers en een positieve prikkel doen wonderen!

Als re-integratie-/loopbaancoach heb ik voor een aantal personen met succes een carrière switch kunnen bewerkstelligen. Veelal gaat het in eerste instantie om de acceptatie van de beperkingen en/of het kunnen loslaten van de organisatie waar men op dat moment is vastgelopen. Ik help mensen om weer te gaan geloven in zichzelf en een nieuwe stap te maken! Op mijn pagina Successen kunt u het verhaal van Jacqueline lezen!